Ваксинационен пункт работи на територията на Медицински университет – Плевен

14.09.2021 15:30

На 13.09.2021 г., понеделник, от 17:00 ч., в Системата за електронно и дистанционно обучение, академик д-р Богдан Петрунов, един от водещите специалисти в областта на имунологията и алергологията в България, изнесе академична лекция на тема: „Ваксини против КОВИД-19 инфекцията“.

Над 60 преподаватели, студенти и служители на МУ-Плевен получиха експертна и актуална информация за видовете ваксини, тяхното действие и ефективност. В края на лекцията те имаха възможност да зададат своите въпроси, на които получиха изчерпателни отговори от академик Петрунов. Лекцията ще получат всички студенти, преподаватели и служители, които не са имали възможност да я посетят онлайн.


От 13 до 17 септември Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) провежда интензивна ваксинационна кампания на територията на университета с изнесен пункт на РЗИ-Плевен. Пунктът е позициониран на открито пред сградата на Факултет „Фармация“ с работно време 10:00 – 14:00 ч. Извършват се и бързи антигенни тестове на студенти и преподаватели. Целта е да се поддържа актуален регистър на ваксинираните, както и на положителните за COVID-19 лица, за които ще се уведомява своевременно РЗИ-Плевен.
Преди старта на новата академична година, с цел безопасно провеждане на присъствени занятия, в МУ-Плевен бяха събрани и анализирани данни за ваксинационния статус на всички групи-участници в образователния процес. Ваксинационното покритие за преподавателите е 50%, а заедно с прекаралите COVID-19 – стига до 72%. При чуждестранните студенти делът на ваксинираните е най-голям – 85%, докато при българските студенти е едва 20%.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: