Пешеходци пострадаха при катастрофи в Плевен

13.09.2021 12:08

Двама пешеходци са пострадали при катастрофи в Плевен, информират от Пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Единият инцидент е станал на 10 септември около 12:00 часа на стоково тържище на улица „Северна“. Установено е, че водачът на товарен автомобил „Мерцедес“, 42-годишен, потегляйки от място и движейки се в посока към изхода на стоковото тържище, блъска движещата се пред кабината пешеходка – 45-годишна от плевенското село Ореховица. Пострадалата е транспортирана в ЦСМП – Плевен. При прегледа е изяснено, че има изкълчване на дясна тазобедрена става, без опасност за живота. Пешеходката и водачът са изпробвани за употреба на алкохол и пробите са отрицателни. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен. По образуваното досъдебно производство работата продължава.
Другият пътен инцидент е станал на 10 септември около 18:00 часа на кръстовището на булевард „Георги Кочев“ и улица „Здравец“. Лек автомобил „Ауди“, собственост и управляван от 33-годишен жител на град Пордим, не е пропуснал пресичащия платното пешеходец и го е блъснал. Пострадалият е 74-годишен плевенчанин.  С травма на главата с кръвоизлив в мозъка мъжът е настанен за наблюдение в клиника по неврохирургия, без опасност за живота. Алкотестът на водача на лекия автомобил е отрицателен. От пешеходеца е взета кръвна проба за химическо изследване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б. „б“, във вр. с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: