Петима са задържани в квартал „Сторгозия“ в момент на приготвяне на наркотици

13.09.2021 10:57

Петима са задържани в квартал „Сторгозия“ в момент на приготвяне на наркотици, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Полицейски екипи от Второ РУ и Първо РУ– Плевен на 10 септември проверяват жилище и установяват силна миризма на вещества за производство на метаамфетамин – пико. На адреса са 50-годишен, 53-годишен, 41-годишен, 40-годишен и 37-годишен.

При последвалите процесуално-следствени действия от апартамента са намерени предмети имащи отношение към извършваното престъпление. Иззети са полиетиленови пликове, съдържащи зелена тревиста маса, хартиени листове с кафяво – прахообразо вещество, 20 синьо-бели капсули, пластамасови кутии с бяло кристалообразно вещество,  буркани с жълто прахообразно вещество, стъклени буркани и бутилки с течности, бензинов котлон, винтоверт „Парксайд“,електронни везни. По закона за МВР за срок до 24 часа са задържани петимата мъже.  50-годишният е задържан с постановление на прокурор за 72 часа, като предстои внасяне на искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“. По случая е уведомена Окръжна прокуратура- Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: