Педагози от ДГ „Щастливо детство“ – Плевен с отличия от международен конкурс за учители

13.09.2021 16:46

Педагогическите специали от Детска градина „Щастливо детство” – Плевен участваха в Осми международен конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание, развитие и социализация на децата и учениците – 2021“. Това съобщиха от детското заведение.
Конкурсът се провежда ежегодно, в края на месец август в СОК „Камчия” и е организиран от Синдикат на българските учители. Тазгодишното издание бе на тема: „Развитие на техническото и природонаучното творчество на децата и учениците за формиране на екологична култура и интерес към иновации”. В него над 160 учители, директори и специалисти, работещи в сферата на извънкласната и извънучилищната дейност с деца от подготвителните групи в детските градини и в училищата, изпратиха своите разработки, в които обобщават и мултиплицират добър педагогически опит, предлагат нови иновативни идеи по темата, свързана с екологичното образование и възпитание на децата и учениците.

В раздел „Добри практики“, категория „Подготвителна група в детска градина/училище“ с второ място е награден докладът на Павлина Илиева: „СТЕАМ подходът в детската градина – обучението започва с действие”.                        От различни организации са отличени и останалите разработки на педагогическите специалисти от детската градина: специална награда – участие в ХI Eсенен научнообразователен форум „Оптимизация образователната среда” на Департамент за информация и усъсъвршенстване на учители към СУ „Климент Охридски” и грамота са получили Нели Симеонова и  Красимира Денева. Награди и грамота на издателство „Изкуства” са получили Милена Стефанова, Валя Иванова и Виолета Златева. Грамота и плакет на Национален дворец на децата е получила Грета Христова.

Класирането и участието на педагогическите специалисти от ДГ  „Щастливо детство” – Плевен в този конкурс е традиция, знак за техния професионализъм, креативност и иновативност, споделиха от образователната институция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: