Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември, заяви в Плевен президентът Румен Радев

11.09.2021 12:31

Ще разпусна Народното събрание максимално бързо в съотвествие с реда и изискванията на Конституцията и Изборния закон, и технологичното време за издаване на укази. Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Това заяви днес в Плевен президентът Румен Радев, който  участва в ритуала за отбелязване на 144-годишнината от началото на Третия щурм за освобождението на града. В Скобелевия парк-музей пред Панорамата „Плевенска епопея 1877 година” държавният глава отдаде почит пред загиналите герои за свободата на България и поднесе венец пред костницата в парка.
„По този начин ще спестим и пари на хазната, и най-вече времето на хората. Друго важно за тези избори е, че двете кампании – за Народно събрание и за президент и вицепрезидент, ще текат едновременно и ще се слеят“, каза държавният глава. „Аз съм убеден привърженик на надпартийното съгласие  и ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието, за свободна и просперираща България. Мисля, че президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето и кои бранят корпупционните схеми и система“, изтъкна президентът Радев.
Той подчерта, че очаква от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските инститиции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: