Учебната година се открива присъствено и в различно време за отделните класове

10.09.2021 16:38
Тържествата за 15 септември да са присъствени, на открито и по различно време за отделните випуски. Директорите трябва да създадат организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове. Това гласи заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков във връзка с откриването на учебната 2021/2022 г., информират от Пресцентъра на Министерството на образованието и науката.
Необходимо е да се обособят зони за родителите на първокласниците и на учениците, които за първи път постъпват в училището, ако те желаят да присъстват на тържеството.
В случай че в дадено населено място има указания за провеждането на публични събирания, издадени от Регионалната здравна инспекция или от областния кризисен щаб, то откриването на учебната година трябва да се съобрази с тях. Според заповедта на МОН празненствата за учениците поне от I, V и VIII клас се провеждат присъствено, ако здравните власти не са разпоредили друго.
Откриването на учебната година трябва да се организира при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: