Петото издание на международния Есен Джаз Фест`2021 започва в Плевен тази вечер

10.09.2021 7:34

От 10 до 12 септември в Плевен ще се проведе петото издание на организирания от Община Плевен традиционен международен Есенен джаз фестивал, който предлага музика на световно ниво. Началото на музикалния форум ще е в 19.30 часа с откриване на фотографска изложба, представяща историята на феста с уловени моменти от предишните му издания. От 20.00 часа ще започне концертът на младата и амбициозна певица от Гърция – LOVE ITOYA, автор на песни, хореограф, участвала в различни фестивали на Балканите и в Европа. След нея в 21.00 часа на сцената ще се качат Камелия Тодорова, Рут Колева и Милица Гладнишка, които ще представят своя проект LadiesOfJazz.

На 11 септември, събота, от 20.00 часа ще свирят BLAZIN` QUARTET –СърджанИванович, Андреас Полизогопулос, ФедерикоКасагранде и Михаил Иванов. В 21.00 часа творчеството си ще представят AGNIESZKA HEKIERT QUARTET – Агнешка Хекиерт, Константин Костов, Павел Панта и Цезари Конрад.

В последната фестивална вечер първи от 20.00 часа ще свирят Pavel Terziysky/Alexander Logozarov: Settlers, след които Михаил Йосифов, Милен Кукошаров, Борис Таслев, Борислав Петров, със специалното участие на Павлета Семова – вокал, и Мартин Ташев – вокал, тромпет, ще представят Приказки за джаза – Куба и Бразилия.

Всички концерти по време на фестивала ще се проведат в двора на Регионалния исторически музей – Плевен при спазване на противоепидемичните мерки. Входът е свободен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: