Дългогодишният журналист Малин Решовски направи дарение на Библиотеката в Плевен

10.09.2021 10:06

Дългогодишният плевенски журналист и кореспондент на БТА, Малин Решовски направи днес поредно дарение с книги и музикални дискове на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Плевен.

Дарението съдържа закупените от него новоиздадени книги за Лучано Павароти, Елтън Джон, автобиографията на Стефан Димитров и Богдана Карадочева, на Матю Макконъхи – холивудски актьор и пътешественик, както и дискове с концерти на Лили Иванова. Интерес представлява и книгата на авторката от Плевен Ивона Тачева „Завръщането на феникса“, която разказа за живота и творчеството на Хосе Хосе, наричан принца на романтичната музика.

В дарението са и 30 броя от книгата на Малин Решовски „Интервюта от Плевен за БТА“ с видни личности от чужбина, страната и Плевен. Чрез екипа на регионалната библиотека те ще отидат като дарение по един брой до всички областни библиотеки в страната, за да се види значението на Плевен в културния и обществения живот на България.

Това е поредното дарение на Решовски. „То не е тайно, а се дава гласност с надеждата повече хора да се приобщят към идеята да даряват новозакупени книги на обществени библиотеки. Целта е хората, които нямат възможност да си купуват нови книги, да получат такава чрез библиотеката“, казва журналистът.

Любопитно е, че първото дарение на Малин Решовски на РБ „Христо Смирненски“ е на графика, получил приживе, от голямата българска и плевенска графичка – художничката Сидония Атанасова. Новозакупени и прочетени свои книги и книгата си с интервюта Решовски е дарявал и на библиотеките на читалище „Съгласие“ и ЛИК, на Регионалния исторически музей и на Държавен архив – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: