Гулянци отпразнува 47 години като град

08.09.2021 8:43
Жители и гости на Гулянци празнуваха заедно рождения ден на града. Организаторите – Община Гулянци и НЧ „П. Р. Славейков 1923“ бяха подготвили богата програма в двата дни, която включваше тържествени церемонии, концерти, изложба, лятно кино, информират от Пресцентъра на местната управа.
Гости на Гулянци в празничния ден бяха народните представители Найден Зеленогорски и Юлиян Ненчев, кметове на съседни общини и кметства, ръководители на институции и организации.
Честването започна с тържествена сесия на Общински съвет гр. Гулянци, на която председателят Огнян Янчев се спря на най-значимите моменти от историята на града, от древността до наши дни.
Кметът на общината издигна знамето в центъра на града под звуците на химна „Мой роден град“. След церемонията той поздрави своите съграждани по повод празника, благодари им, че ежедневно влагат частица от себе си в общата кауза – по-добро бъдеще за Гулянци и увери, че ръководството ще продължава да работи за благоустрояване, разкриване на работни места, подобряване на инфраструктурата и развитие на културата и туризма.
Отец Пламен Линков отслужи традиционният водосвет за здраве и благоденствие на града, след което в галерията при читалището беше открита АРТ изложба на местния художник – Ася Цолова.
Програмата продължи с концерт на самодейните колективи и изпълнители при НЧ „П. Р. Славейков 1923“ и празнична торта за всички на площада.
От 2014 година традиционен за честването на годишнините на града е концертът „Звездите на Гулянци под звездите“. Тази година той събра на откритата сцена Духовият оркестър и танцовият състав при СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци, талантливи местни изпълнители и музиканти. За пръв път от години насам в концерта взе участие и любимият глас на гулянчани – Людмила Ангелова. Тя е дългогодишен самодеец и читалищен деец, ръководител на творческите изяви на читалището, автор на музиката и текста на химна на града. Вечерната програма завърши с концерт на Нели Петкова.
Празничното настроение продължи и в следващия ден – 5 септември с изява на най-малките жители на града и общината. В детското утро под надслов „Децата на Гулянци пеят творят и мечтаят“ участваха детските градини „Незабравка гр. Гулянци, „Детска радост“ с. Милковица и „Слънце“ с. Сомовит, както и десетки индивидуални изпълнители. Участниците получиха награди и грамоти от Община Гулянци, а всички деца на площада – лакомства. Кметът Лъчезар Яков поздрави малчуганите, техните родители и ръководители за положеното старание, чудесното представяне и ентусиазма, с който творят.
По случай празника Община Гулянци организира и кино-събитие с анимация за най-малките в кино салона и комедиен филм за всички възрасти на открито, на Спортен комплекс гр. Гулянци.
Снимки: Община Гулянци, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: