В Долни Вит празнуваха с богата развлекателна програма 

08.09.2021 10:59
За 6-та година жители и гости на Долни Вит отбелязаха заедно празника на селото. Организаторите Кметство Долни Вит и НЧ „Христо Ботев 1930“ бяха подготвили богата развлекателна програма.
Гости на честването бяха кметът на общината Лъчезар Яков, председателят на Общински съвет – Гулянци Огнян Янчев, заместник-кметовете Левтеринка Георгиева и Владимир Дюлгеров, кметове на кметства, информират от Пресцентъра на местната управа.
Кметът на Долни Вит Венцислав Иванов поздрави своите съграждани и гости с думите: „Този празник е повод всички, които са свързани с Долни Вит, независимо къде са днес, да си спомнят за малкото китно селце, което носи своята история, настояще и има своето бъдеще!
Долни Вит – това са хората, които са били преди нас! Да си спомним за тях и за съграденото от тях!
Долни Вит – това сме ние, които днес с делата си създаваме облика на селото, в което живеем и работим, селото, което обичаме.
Долни Вит – това са нашите деца, които носят бъдещето и надеждите ни!
Длъжни сме да направим, каквото е по силите ни, за да съхраним и развием Долни Вит, селото което е белязало съдбите ни! Едно малко село накрая на държавата, но в началото на сърцата и мечтите ни!“ В словото си Венцислав Иванов благодари на дарителите и на хората, които със средства и с труда си направиха празника възможен.
Кметът на общината Лъчезар Яков също се обърна към присъстващите с пожеланието да са все така дружни и в празника, и в делника. Той увери, че Общината ще продължи да работи за благоустрояването на населените места, за да създаде възможност за работа и развитие на хората и да ги стимулира да останат тук.
След официалната част, обновеният площад на Долни Вит се превърна в голяма сцена за местни и гостуващи таланти. В концертната програма участваха Вокална група „Настроение“ и Танцов състав „Дунаря“ при НЧ „Христо Ботев“ с. Долни Вит, състави и изпълнители при НЧ „П. Р. Славейков 1923“ гр. Гулянци, Детски танцов състав и ТС „Майките на Дидо“ при НЧ „Напредък 1871“ гр. Никопол, Симона Бецова и ТС „Северняците“ гр. Плевен. Всички те създадоха настроение у малки и големи и след програмата на площада се извиха кръшни хора.
Празникът на село Долни Вит продължи и на следващия ден с музика и забавления на площада.
Снимки: Община Гулянци, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: