Отличник на Математическата гимназия е студентът-първенец по бал в Медицински университет – Плевен

08.09.2021 13:13
Гергана Нейкова от Випуск 2021 на Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен е студентът-първокурсник, приет с най-висок бал от Кандидатстудентска кампания 2021 в специалност „Медицина“ на Медицински университет – Плевен. Това съобщават от Пресцентъра на вуза.
Гергана е един от 138-те първокурсници, приети във Факултет „Медицина“, на който по традиция се дава думата за приветствие към своите колеги на старта на новата академична година. Тържественото откриване на учебната година се организира само за новоприетите студенти и ще се проведе на 10.09.2021 г. от 10:00 ч по факултети. Първокурсниците в специалност „Медицина“ ще бъдат посрещнати в зала „Магнум“ на Втора клинична база.
Гергана Нейкова е един от зрелостниците тази година, отличени с национална диплома на Министерството на образованието и науката за отличен успех, която й бе връчена на специална церемония от Областния управител на Плевен Марио Тодоров. Гергана Нейкова е завършила МГ „Гео Милев“ – Плевен в паралелка с профил „Математика, география и информатика“, отлична ученичка, като и на двете матури – по български и по английски език – е изкарала Отличен 6,00. Освен че завършва с отличен успех, през годините Гергана е постигала успехи в регионални и национални състезания и олимпиади. Четири пъти е участвала в похода „По стъпките на Апостола“, целеустремена и мотивирана е, лидер на своя випуск. Гергана благодари на семейството си, които са неотлъчно до нея, на учителите й, помогнали й да натрупа знания, но и да развие себе си като личност. Тя определя себе си като отговорен и трудолюбив човек, следвала мечтите си по време на цялото си образование досега и полагала системни усилия в обучението си. Мечтата ми е да бъда лекар, да спасявам животи, това е професия, която придава смисъл на живота на човек, категорична е Гергана. Тя няма да е първият медик в семейството. Брат й, който също е възпитаник на плевенската Математическа гимназия, вече е дипломиран лекар на Медицински университет – Плевен.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: