„Топлофикация Плевен“: Време е за проверка и ремонт на вътрешните инсталации за отопление и топла вода в сградите

07.09.2021 10:59

„Топлофикация Плевен“ напомня на своите клиенти, че преди началото на отоплителния сезон е необходимо да извършат профилактика и при необходимост ремонт на вътрешните инсталации за отопление и топла вода. Съгласно Закона за енергетиката и Наредбата за топлоснабдяването, вътрешно отоплителните инсталации са обща етажна собственост, а отоплителните тела в жилищата са притежание на индивидуалните собственици.

„Отстраняването на повредикато течове, ремонт и подмяна на спирателна арматура, подмяна на щрангове и топлинна изолация трябва да бъде извършено преди централното пускане на парното, което обикновено е през месец октомври. Съветваме клиентите  от сега да направятоглед на устройствата, за да има техническо време да бъде извършена подмяна или ремонт при необходимост. Някои повреди изискват по-дълъг срок за отстраняване“, препоръчват експертите от предприятието.

От дружеството напомнят също, че най-подходящото време за подмяна или метрологична проверка на уредите за дялово разпределение (топломери и водомери) е през летните месеци. Необходимо е всеки клиент визуално да провери дали те работят. „Уредите за дялово разпределение в жилищните сгради са с батерии, които имат определен срок на годност. Когато батерията се изтощи, дисплеят изгасва и абонатът трябва да уведоми за това фирмата за топлинно счетоводство, обслужваща адреса. Задължително старите измервателни уреди трябва да бъдат подменени с уреди, позволяващи дистанционно отчитане.“ допълват от дружеството.

„Предимстватана дистанционното отчитане сависоката сигурност на данните и елиминирането на фактора „човешка грешка“. Друго преимуществона тази технология е, че при дистанционното отчитане отпада задължението за посещение и визуално засичане на уредите от представител на дружеството топлинен счетоводител през определен период от време. Монтирането на уреди с дистанционен отчет ограничава възможностите за неправомерно потребление на топлинна енергия от страна на съседи в етажната собственост.“,поясняват от дружеството.

От топлофикационното дружество информираха, че са извършили профилактика и ремонт на някоиот съоръженията по топлофикационната мрежа, като е подменено дефектирало оборудване в някои абонатни станции. Целта на извършените мероприятия е подобряване на качеството на топлоподаването и минимизиране на възможността от големи аварии през зимата.“, споделиха от дружеството. От предприятието посочиха,чеизползват най-добрите практики в екологичния мениджмънтът и инвестират в проекти, които ще осигурят по-качествено топлоснабдяване на жителите на град Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: