Осем международни отличия за артшкола „Колорит“ от конкурс в Италия

07.09.2021 13:19

Осем международни награди спечелиха деца от артшкола „Колорит“ от Международния конкурс  „Моята българска бродирана риза – 2021“, провел се в Рим – Италия. Това съобщи ръководителят на школата Майя Ананиева.

Международното жури е присъдило Втора награда на Диана Бозова – 10г.  за творбата „Красива българска бродирана риза“ С Награда за дизайн  са отличени  Патрисия Василева – 7г., Елица Иванова – 9г., Емануела Кунова – 10г. и Виктория Илиева – 15г. Награда за дамски костюм е присъдена на Лилия Янкова – 11г. иДиляна Андонова – 11г. С Диплом е отличена и Майя Ананиева.

Конкурсът е адресиран към деца от целия свят, които харесват красотата на българската бродирана риза и българската шевица. Организира се от Културна Асоциация „Асен и Илия Пейкови“, съвместно с Българско Училище „АзБуки“ в Рим и Колеферо, Италия. Целта е да се популяризира българската култура чрез уникалната красота на българката шевица, избродирана върху българската женска и мъжка риза. Най-добрите творби се показват в изложби в Рим и Колеферо.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: