Областният управител се срещна с председателя на Сдружение „Аутизъм днес“

03.09.2021 12:05

Среща между областния управител Марио Тодоров, основателя на сдружение „Аутизъм днес“ Владислава Цолова и актрисата Елена Петрова, която активно подкрепя каузата на организацията, е проведена днес. За това информират от Пресцентъра на Областна администрация-Плевен.

Днешната среща е с представителна цел, като е отправена и официална покана към областния управител да уважи честването по случай 3 години от откриването на Центъра по приложен поведенчески анализ и комплексна терапия в Плевен на 20 септември.

Сертифицирани поведенчески технолози и обучени специалисти работят ежедневно с деца с аутизъм, а центърът в Плевен в ж.к „Сторгозия“ се посещава от деца не само от града, но и от региона. „Резултатите при всички деца са от „добри“ до „много добри“. Нуждата от специалисти е голяма, тъй като броят на деца в аутистичния спектър расте.“, споделя Владислава Цолова. Сдружението е подкрепено от много публични личности включително Ники Кънчев, Део, Силвия Лулчева. „Аутизъм днес“ е учредено от специалисти в областта на приложния поведенчески анализ, общественици и родители на деца с аутизъм през 2014г и до днес е основен лидер в областта на висококвалифицираната терапевтична грижа за деца с аутизъм в България.

Снимка: Областна администрация – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: