Деца и младежи от община Долна Митрополия се включват в Дунав Ултра джуниър веломаратон

02.09.2021 10:48

Над 20 деца и младежи от с. Крушовене и с. Байкал ще се включат в 8-то издание на веломаратона, организиран от Дунав Ултра “Обратно към реката”. Стартът е в петък, 3-ти септември от 9,00 ч. от точката за “чекиране” с официалният флаг на събитието в с. Крушовене по маршрут:с. Крушовене – с. Байкал – археологически резерват “Улпия Ескус” с обща дължина 15 км. Участниците ще се запознаят с природните и културно-исторически забележителности край река Дунав в община Долна Митрополия с чиято финансова подкрепа и поставяне на информационни табели се осъществява веломаратонът, информира Иво Джокин, директор на Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси в село Байкал.

Организатори на спортното събитие са Община Долна Митрополия, Общинският център за извънучилищни дейности, НЧ “Пробуда-1925” и Кметството в с. Байкал, Кметство и ОУ “Климент Охридски”, с. Крушовене.

Дунав Ултра е най-дългият туристически веломаршрут в България. Началната му точка е с. Куделин, Видинско, а крайната с. Дуранкулак на Черно море. Маршрутът е носител на Голямата награда “Иновация на годината” в туризма.

Повече информация за цялото събитие може да намерите на официалната интернет страница на Дунав Ултра https://dunavultra.com/, както и в социалните мрежи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: