МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен отвори дневна занималня за децата на своите служители

01.09.2021 13:44

МБАЛ „Свети Панталеймон“ – Плевен се грижи за децата на своите служители, докато те са на работа. В лечебното заведение е открита дневна занималня, която се посещава от малчугани на възраст от 3 до 7 години, чиито майки и татковци са на работа и няма кой да ги гледа.

Най-добрата инвестиция е тази в хората. Затова още преди 2 години решихме да направим нещо, което да облекчи нашите служители. Те да се чувстват спокойни.“, разказва управителят на МБАЛ „Свети Панталеймон“ д-р Елиза Георгиева. Ръководният екип на здравното заведение е от млади жени, които са станали майки. „Реших да направя детски кът и щом децата станаха на 1 годинка, майките се върнаха на работа, а децата, тогава две, започнаха да посещават занималнята до 2-годишна възраст“, обясни д-р Георгиева.

Става ясно, че идеята да има занималня в сградата, където е работното място на родителите, е много успешна. От МБАЛ „Свети Панталеймон“ кандидатстват по европейска програма и печелят финансиране на проекта за дневна занималня, в която да се полагат грижи за децата на служителите им. Към момента 4 детегледачки се грижат за малчуганите, когато родителите им са на работа и няма кой у дома да ги гледа или пък детските заведения са в ремонт. Полагат се грижи за децата, дори когато са болни – тук има възможност те да бъдат изолирани от другите, а родителите им да са спокойни.

Красимира Делийска, мед.директор на МБАЛ „Св.Панталеймон“: Като работещ млад човек с 3-годишно дете съм изключително благодарна на моите работодатели, защото осигуриха условия за нашите деца, за да се чувстваме по-спокойни и отдадени на работата си, да бъдем сигурни, че децата ни са в ръцете на компетентни хора. Детето ми беше на 1 годинка, когато дойде в занималнята на болницата и в момента при необходимост продължава да я посещава. Тук съм спокойна за него.

Ани Тотева, финансов директор  в „Прометей“ ЕООД: Инициативата за детския кът е страхотна, изцяло в услуга на служителите и родителите най-вече. Аз се възползам в момента, тъй като детската градина на детето ми е в ремонт и няма на кого да го оставя. Тук възпитателите са много добри, полагат грижи за децата ни. Нямаше никакви проблеми при адаптацията.

Наталия Станева, рентгенов лаборант: Детето ми е много спокойно и обича да посещава занималнята тук. Дори й е измислил име – болницата-училище. Идва с желание, дори трудно си тръгва.

Габриела Симеонова, медицинска сестра: Дъщеря ми посещава всеки ден детския кът, когато съм на работа, идва тук с удоволствие, чувства се щастлива. А аз като родител се чувствам спокойна и сигурна за нея, няма го притеснението, когато е на детска градина и мислите – какво ли прави сега. Това решение за откриване на занималнята беше изключително полезно за нас, родителите.

Д-р Елиза Георгиева добави, че в здравното заведение има готовност и да се осигури възможност за провеждане на онлайн обучение за децата до 12 години, ако се наложи отново да се мине към този вариант през новата учебна година. Тук има подходящи зали, компютри и интернет – условия за успешно провеждане на часовете и подготовката на домашните.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: