ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен сред победителите в конкурса „Глобално училище“

31.08.2021 11:00
Вече са ясни победителите в шестия ежегоден конкурс „Глобално училище“ на Българската платформа за международно развитие (БПМР).Сред тях е и ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен.
За втора поредна година се проведе и конкурсът „Глобално училище в действие“ за училища, носители на приза „Глобално училище“ от предходни издания на състезанието.
Призът „Глобално училище“ 2021 и призът „Глобално училище в действие“ 2021 ще бъдат връчени по време на официална церемония в рамките на Деветата Национална конференция за глобално образование „Образование за глобално гражданство в условията на Ковид-19. Общи хоризонти – различни реалности“, която ще се проведе на 11-12 септември 2021 г. в София. БПМР поздравява спечелилите кандидати и ще им съдейства в изпълнението на техните проекти.
Глобалното образование е инструмент за развиване на критичното мислене и постигане на разбиране за взаимовръзките в света, допринася за личностното развитие на учениците и същевременно отговаря на потребностите на обществото, подготвяйки отговорни граждани – създатели на положителна социална промяна. ЗА КАКВО Е НАГРАДАТА „ГЛОБАЛНО УЧИЛИЩЕ“:
Наградата „Глобално училище” е учредена през 2015 г. Конкурсът е отворен за всички училища в България. Неговата цел е да отличи учебни заведения, които имат съществуващи добри практики в областта на глобалното образование и които планират конкретни бъдещи инициативи в подкрепа на изпълнението на Целите за устойчиво развитие (ЦУР).
#тагове:

НАЙ-НОВИ: