Шампионките Ивет Горанова и Стойка Кръстева и техните треньори стават почетни граждани на Плевен

26.08.2021 9:50

Олимпийските шампионки Ивет Горанова и Стойка Кръстева и техните треньори Ангел Ленков и Борислав Георгиев официално получават званието „Почетен гражданин на Община Плевен“. Решението получи единодушната подкрепа днес и в Общинския съвет на Плевен. Предложението бе първа точка в дневния ред на заседанието, съветници заседават в залата в сграда „Гена Димитрова“ при спазване на разпоредените противоепидемични мерки. Сесията се излъчва в реално време на интернет страницата на ОбС-Плевен: https://obs.pleven.bg/.

Съгласно общинската Наредба №11 за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Община Плевен, писменото предложение за удостояването със званието „Почетен гражданин на Община Плевен” се внася на заседание на Общинския съвет от неговия председател въз основа на решение на Комисията по чл.39, ал.1 за почетните граждани. От местния парламент решението се приема съответно с гласовете на две трети от общия брой на съветниците. В изпълнение на разпоредбите на Наредбата №11, на 16 август тази година председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който се явява и председател на Комисията за почетните граждани, свика нейно заседание за обсъждане на постъпилото предложение за Ивет Горанова, Стойка Кръстева, Ангел Ленков и Борислав Георгиев. Включените в състава й председатели на десетте постоянни комисии в Общинския съвет и всички членове на ПК „Култура, вероизповедания и международна дейност” подкрепи  предложения проект за решение, който днес получи окончателна подкрепа и в Общинския съвет.

Почетното звание на Ивет Горанова, Стойка Кръстева и треньорите им Ангел Ленков и Борислав Георгиев ще им бъде връчено тържествено за 15 май – Празника на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: