Над 900 починали от COVID-19 в област Плевен от началото на пандемията

26.08.2021 15:02

907 са починалите от коронавирус в област Плевен от 8 март 2020 г. до 23 август 2021 г. Общо диагностицирани в областта са 13 705 души, излекувани са 12 404. Само за дните от 10 до 23 август т.г. са постъпили в болници за лечение 53 пациенти с коронавирусна инфекция, 341 са на домашно лечение, а под карантина са 1019. 9 медици са били диагностицирани с COVID-19 през последния отчетен период – 2 лекари; 2 медицински сестри; 1 санитар; 4 шофьори.

Тези данни са огласени по време на заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, председателстван от Марио Тодоров, областен управител на Плевен. На заседанието директорът на РЗИ – Плевен д-р Илиян Минчев е представил пред присъстващите актуалното състояние, свързано с констатираните нови случаи на COVID-19, като е посочил очертаваща се динамика в ръста на заболяемоста в областта през последните седмици, информират от Пресцентъра на Областна администрация – Плевен.

По време на заседанието е станало ясно, че е сформиран междуведомствен екип от представители на РЗИ, МВР, ОДБХ и Областна администрация-Плевен за извършване на съвместни проверки в обекти с обществено предназначение на територията на цялата област. От 13 август до момента са извършени 6 дневни и 2 нощни проверки през делнични и почивни дни, като са проверени 43 обекта с обществено предназначение, издадени са 4 предписания и 3 предупредителни протокола и е съставен 1 акт.

Не се налага въвеждане на допълнителни ограничителни мерки на територията на областта, различни от тези разпоредени от МЗ. Усилията ще бъдат насочени към засилен и безкомпромисен контрол от всички контролни институции с цел спазване на въведените ограничения и мерки, са решили участниците в заседанието на Щаба.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: