Плевен е под жълт код за бури и градушки днес

25.08.2021 7:31

За 25 август 2021 г. НИМХ издава предупреждение от първа степен за опасност от интензивни валежи с гръмотевици и градушки в 12 области в Западна България.

Плевен е сред областите, за които е в сила жълт код за гръмотевични бури, ще има и условия за градушки. Очакваната максимална температура е 32 градуса.

Преди обяд ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността над западните райони и на изолирани места ще превали и прегърми. Около и след обяд с проникването на относително хладен въздух на повече места в северозападната половина на страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, в отделни райони значителни валежи, гръмотевична дейност и временно усилване на вятъра. Има условия за градушки. На югоизток ще остане предимно слънчево, но през нощта срещу четвъртък и там на места ще превали и прегърми. Вятърът в Северозападна България ще се ориентира от северозапад ще е до умерен, в останалата част от страната ще е с източна компонента, предимно слаб. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: