Седем деца от Артшкола „Колорит“ – Плевен са финалисти на световен конкурс

25.08.2021 8:00

Седем деца от Артшкола „Колорит“ – Плевен са финалисти на 7- мия Световен конкурс за детска рисунка на тема „Здраве“ в  Иран. Това са Алекзандър Янков – 5г., Цветомир Маринов – 6г., Румен Косташки – 8г., Дарин Димитров – 9г., Лилия Янкова – 10г. Диана Пантилеева – 12г. и Никола Ангелов – 16г., научихме от ръководителя на школата Майя Ананиева.

За финала са класирани 60 творби на деца от различни страни и континенти, селектирани като фаворити сред хиляди участници. Те са качени на сайта на арт форума, без имена, за да бъде гласуването обективно. Те ще се състезават за  медали и покана за церемонията по награждаването, която тази година ще се проведе в Турция. Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, които са обединени в „Група за здраве и изкуство/HEART/, които работят за благородната кауза- поддържане на психичното здраве  на болни деца по целия свят. Те организират благотворителни церемонии, изложби на картини, отпечатват на тениски и сувенири печелившите детски рисунки  под девиза „Донеси усмивка на биещо сърце“.

Конкурсът се провежда традиционно в столицата на Иран – град Техеран, но награждаването е в различни страни  на различни континенти, където се провежда Международния фестивал на картини за педиатрични пациенти /IFPPP/. Събраните точки от онлайн гласуването  ще се прибавят към оценката на международното жури и така ще бъдат излъчени победителите.

Снимки: Майя Ананиева, ръководител на артшкола „Колорит“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: