Започна учебната година във ВВВУ „Георги Бенковски“

24.08.2021 8:51
Старт на учебната 2021/2022 година във ВВВУ „Георги Бенковски“ бе даден на 23 август, информират от Пресцентъра на висшето училище.
Първокурсниците заеха мястото си в строя на училището. Те бяха поздравени от заместник началника по административната част и логистиката полковник Данаил Диков. Присъстваха и заместник началникът по учебната и научната част полковник доц. д-р инж. Асен Маринов, заместник началникът по професионалното образование и международно сътрудничество полковник Андриян Колев, началници на катедри, преподаватели и служители.
Майор Теодора Цветкова, началник на служба „Личен състав“, запозна всички със заповедите, отнасящи се до присвояване на офицерско звание „полковник“, освобождаване и назначаване на младши командни длъжности на курсанти, присвояването на звание и привеждане в по-горен курс на обучение на курсантите преминали в по-горен курс.
След традиционната снимка пред паметника на патрона на училището Георги Бенковски, първокурсниците започнаха занятия от цикъла „Общовойскова подготовка“ – строева, устави, физическа. Занятията ще се водят от командира на курсантската рота капитан Мирослав Петров и заместник командира капитан Атанас Генчев. Огневата подготовка е под вещото ръководство на полковник доц. д-р Мануш Христов.
От ВВВУ пожелават ползотворна и присъствена, здравословна и спорна учебна година.
Снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: