36 предписания и 21 акта за нарушения на противоепидемичните мерки в Плевенско

23.08.2021 9:59

36 предписания и 21 акта са съставени в периода 16 – 21 август в област Плевен за установени нарушения на противоепидемични мерки. Това съобщават от Регионална здравна инспекция – Плевен. От там уточняват, че проверки се осъществяват от различни институции съгласно разпореждане на министъра на здравеопазването за контрол от страна на компетентните органи по спазване на противоепидемичните мерки в обекти с обществено предназначение на територията на област Плевен.

Общо са извършени 40 проверки от РЗИ, 190 от МВР, 34 от Българската агенция за безопасност на храните, 59 от общински администрации и 141 съвместни инспекции.

Най-много нарушения са открити в обектите за обеществено хранене – 14 предписания и 9 акта. 7 предписания и 3 акта са съставени при проверки в търговски обекти, 6 предписания и 7 акта са резултатите от проверки в нощни заведения. В обекти с обществено предназначение са установени 9 нарушения, които са отразени с предписания, в бензиностанции са издадени 2 акта за нарушения на противоепидемичните мерки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: