Топлофикация – Плевен с програма за лоялните клиенти

23.08.2021 13:12

„Топлофикация Плевен“ продължава програмата „Лоялен клиент“. Потребителите, които плащат в срок месечните си фактури, получават отстъпка от 3% (без ДДС) от сумата на фактурираната топлинна енергия, съобщават от дружеството. „Отстъпката се получава веднага при заплащане на месечната сметка на каса на „Топлофикация Плевен“. Ако заплатите по електронен път, отстъпката ще бъде начислена като надвнесена сума по Вашата партида и ще бъде приспадната от следващото задължение.“, уточняват от предприятието.

От дружеството напомнят на клиентите, че са предвидили възможност за разсрочено изплащане на натрупани стари задължения. „Чрез сключване на договор по образец за разсрочено плащане, абонатите могат да платят натрупаните суми от предходни месеци. В договора трябва да се посочи срокът за погасяване на задължението, разпределено на равни месечни вноски. Периодът на разсрочване е не повече от 12 месеца, като първоначалната вноска е в размер на 30% от дължимото към нас.“, напомнят от предприятието. „За периода на договора се преустановява начисляването на лихва върху задължението. Тук трябва да се направи едно уточнение, че клиентите с такъв договор, трябва да продължават да си плащат текущите сметки за консумираната топлинна енергия.“, допълват от централата.

На сайта на предприятието, посредством потребителския си номер, всеки клиент може да се информира за стойността на общото си задължение.

„Топлофикация Плевен“ информира клиентите, че до 1 януари 2027 г. топломерите и водомерите им трябва да бъдат с възможност за дистанционен отчет. „Дистанционното отчитане гарантира висока сигурност на данните и при него се елиминира факторът „човешка грешка“. Друго предимство на тази технология е, че отпада задължението за посещение и визуално засичане на уредите от представител на дружеството топлинен счетоводител през определен период от време. Монтирането на уреди с дистанционен отчет ограничава възможностите за неправомерно потребление на топлинна енергия от страна на съседи в етажната собственост.“ обясняват от предприятието. Оттам допълват, че дистанционните уреди са снабдени с най-добрата технология за отчитане на консумираната топлинна енергия, което става едновременно за цялата сграда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: