Безкрайна търговия на хората с увреждания в масовия свят на хората!!!

20.08.2021 9:57

През далечната 1999 г., едно очрователно дете, започва свая път в своето образование. Нарекли са го с прекрасното име ​​Адонис. Това малко момче започва деня си с невероятно настроение, защото е деня на първия учебен ден в началното училище. Вълнува се, защото н този ден той ще срещне не само своите първи учители, но и първите си приятели. Заедно с родителите си, той пристъпва училищния праг, за да се пренесе в новия свят, в който всеки негов връстник попада. Но когато родителите му представят документите на Адонис, директорът на училището отказва да приеме момчето.  „Училището не може да го приеме, ученик с интелектуални затруднения. Не е възможно – според него – Адонис да учи с другите ученици. Неговото място – категоричен е директорът – е в специалното основно училище“.

Родителите на момечето са не само огорчени, те са потресени от отхвърлянето на техния син. Без колебание, те отнасят жалба до Министреството на образованието в Гърция, което се намесва и осигурява място на Адонис в училището. Конституционноте права са за всеки. Адонис получава своя шанс не само да учи, но и да създаде приятелства, да съхрани мечтите си и да ги сбъдне. Момчето завършва не само началното си образование. Той продължава своето обпазование и в момента е университетски докторант.

Тази лична история припомня старата притча за момчето и морските двезди.

„Един ден старец се разхождал по плажа, когато забелязал момче, което взимало изхвърлените от бурята на брега морски звезди и ги хвърляло обратно в океана. Старецът попитал:

  • Какво правиш? Целият плаж е обсипан със стотици, може би хиляди морски звезди. Ти си само едно малко момче и не би могъл да промениш нещата?!

Момчето го погледнало, взело една морска звезда от пясъка, и я хвърлило в океана:

  • Ами аз току що промених нещата за тази морска звезда

Програма Еразъм+  не носи отговорност за публикуваните материали. Мненията в публикуваната информация принадлежат на авторите и не е задължително да съвпадат със становището на Европейския съюз и други негови структури, действащи за и от името на Европейския съюз и Европейската комисия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: