Плевенските екоинспектори извършиха 6 извънредни проверки за птици в безпомощно състояние

18.08.2021 13:49

През месец юли експертите от РИОСВ – Плевен са направили 106 проверки на 104 обекта, от които 78 планови проверки и 28 извънредни проверки.


Извършени са 6 извънредни проверки за намерени в безпомощно състояние екземпляри от защитени видове, информират от плевенската екоинспекция. Помогнато е на два бели щъркела от с. Българене и с. Милковица, и една домашна кукумявка в Плевен, които са изпратени в Спасителен център – Стара Загора за лечение и отглеждане. Други два бели щъркела, намерени в с. Дъбован и гр. Койнаре са изпратени в зоопарк „Кайлъка“ за лечение и отглеждане. За керкенез, открит в Плевен, е установено, че е във видимо добро състояние, поради което е оставен на място.
Направени през миналия месец 5 планови проверки за контрол по републиканската и общинска пътна мрежа, и речни легла на територията на РИОСВ Плевен, по която е дадено едно предписание, както и 1 проверка последващ контрол.
При направените проверки през отчетния период са дадени 35 предписания за привеждане дейността на обектите в съответствие с приложимата нормативна уредба по околна среда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: