Найден Зеленогорски: Плевен няма нужда от частен медицински университет

17.08.2021 14:24

Плевен няма нужда от частен медицински университет. Това мнение изрази на пресконференция в Плевен народният представител от „Демократична България – Обединение“ Найден Зеленогорски по повод новия дебат за създаване на частен медицински университет в Бургас, който да открие филиал в Плевен.

„Аз съм категорично против, надявам се такава да е и позицията на другите плевенски депутати. „Демократична България“ изрази становището си в дебат за здравеопазването, където д-р Симидчиев ясно каза, че на Плевен не му е нужен втори частен медицински университет. МУ – Плевен е изключителен, постигна високо ниво на обучение и на развитие на кадрите си. Това е първият университет, който започна обучение на английски език. При всички случаи ще настояваме, когато се обсъжда в НС предложение за откриване на университет в Бургас с филиал в Плевен, да се оцени какво е създадено в  града ни и дали няма да се разруши всичко, направено до момента“, коментира Зеленогорски.

Той отчете работата си като депутат в изпълнение на ангажиментите, които е поел в предизборната кампания и посочи, че в дебатите за Плана за възстановяване и устойчивост е настоявал да се предвидят средства за довършване на автомагистрала „Хемус“, строителство на скоростни отсечки в Северна България и на тунел под Шипка. Зеленогорски е категоричен, че са нужни повече средства в този план за Северна България и за местните бюджети. Според депутата сега тези средства са около 3-4 процента от общите в плана, а е необходимо делът им да бъде по-голям.
Найден Зеленогорски бе категоричен, че ще настоява държавата да осигури 100-процентово финансиране за Регионалния военно-исторически музей в Плевен. По думите му в следващия бюджет трябва да се предвидят средства и за поддържане на парка „Кайлъка“, както и за дострояване на спортната зала.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: