Шофьор пострада при пътен инцидент в Плевенско, искал да спре автомобил, заслепил го с дълги светлини

16.08.2021 9:30

На 14 август 2021 година в 22.20 часа чрез ЕЕНССП 112 в РУ Долни Дъбник е приет сигнал за пътен инцидент, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

На място е установено, че 43-годишен – водач на товарен автомобил „Пежо Боксер“ при движение към град Искър е застигнат и заслепен от неправилно използвани „Дълги светлини“ от водач на друг автомобил. В опит да изясни причините за поведението на другия водач шофьорът чрез управлявания от него микробус, блокира пътя и спира принудително другия автомобил – „Сеат Ибиза“. Водачът на „Сеат“-а потегля внезапно, блъска шофьора на „Пежо“-то и напуска мястото на произшествието. На пострадалия 43-годишен е оказана медицинска помощ във ФСМП гр.Бяла Слатина, където е установено, че е с фрактури на пета на десния крак и раменна ключица. В хода на допълнителната проверка е установен напусналият мястото на пътния инцидент лек автомобил „Сеат Ибиза“, собственост и управляван от 28-годишна от град Кнежа. Колата е намерена, паркирана в близост до дома на мъжа от служители на РУ- Кнежа. Извършен е оглед, при който е констатирано счупено предно обзорно стъкло и са иззети дактилоскопни следи за лабораторна обработка. Автомобилът е иззет и се намира на съхранение в базата на сектор „Пътна полиция“ – Плевен.

Уведомен е дежурен прокурор при ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл.342 ал.1 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: