Зеленогорски: При третия мандат трябва да се обсъди възможността за експертен кабинет

16.08.2021 15:16

Подаваме ръка и казваме, че не трябва да говорят емоциите, а разумът. А разумът казва, че при следващия, трети мандат имам предвид, независимо на кого ще бъде връчен, тези партии на промяната, както ги наричаме, заедно с БСП, е хубаво да седнат и да обмислят възможността за експертен кабинет, който да работи 6 до 8 месеца и да преведе България през изключителните кризи. Това заяви днес на пресконференция в Плевен депутатът от „Демократична България – Обединение“ Найден Зеленогорски. Според него страната ни е изправена пред сериозни изпитания, не само свързани с коронавируса, чиято четвърта вълна настъпва и необходимостта от актуализация на бюджета, но и пред бежанската криза, породена от събитията в Афганистан.

Надявам се колегите от „Има такъв народ“ да преосмислят поведението си, да се съгласят да се седне на едни разумни преговори, а не на някакви раздумки, защото трябва да се създаде експертно правителство, което да преведе България през този ужасяващ период, който ни очаква, категоричен бе Зеленогорски. Ние от „Демократична България“ не смятаме, че имаме вина за ситуацията в момента. Напротив смятаме, че сме вложили всички усилия, за да може да не се стигне до тук. Сега призоваваме всички колеги, включително и нашия съгражданин – лидера на ИТН г-н Трифонов, да помислим какво предстои на България, да се наложат разумът и мъдростта, а не емоциите, защото те не са добър съветник в политиката, каза още плевенският депутат.

Според него при обсъждане на бъдещ експертен кабинет няма да бъде приета подкрепа от ГЕРБ и ДПС. Отговорността отново ще  бъде на ИТН, от тях ще зависи дали ще се реализира третият мандат. В ИТН има много  хора с потенциал. Едни трети избори не знам какво толкова ще променят. Очевидно за ДБГ те ще са добър ход, защото социологията ни дава от 34 да имаме 45 депутати, подчерта Найден Зеленогорски. Той не изключи възможността и при следващи извънредни парламентарни избори да са и втора, а защо не и първа политическа сила. По-важни са проблемите, пред които стои държавата и това изпитание, през което трябва да минем, заяви депутатът от Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: