Задържаха 34-годишен, нападнал с нож и ограбил мъж в Плевен

13.08.2021 9:24

В Плевен е задържан грабител с криминални регистрации, нападнал непознат в ж.к „Сторгозия“. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Сигнал за инцидента е постъпил в полицията от телефон 112 на 12 август 2021 година в 02:25 часа. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, служители на криминална и охранителна полиция при Второ РУ и експерт от Базова научно-техническа лаборатория при ОДМВР – Плевен. Установен е пострадалият – 60-годишен от плевенското село Славовица. Той бил с две порезни рани в областта на китката на дясна ръка. Оказана му е медицинска помощ на място от екип на ЦСМП – Плевен.

Потърпевшият е обяснил, че докато седял на пейка в градинка на ж-к. „Сторгозия“, неизвестен го нападнал с нож и използвайки физическа сила го повалил на земята. Нананесъл му порезни рани на ръката, изрязъл долен ляв джоб на якето му и отнел портмоне с лична карта, сумата от 300 лв. и мобилен телефон. Извършен е оглед на местопроизшествието. В тревна площ в близост до мястото е намерен сгаваем нож.

От проведените незабавни оперативни действия е установен и задържан извършителят на деянието – 34-годишен от Плевен – известен на МВР. Той е направил пълни самопризнания. Предал е с протокол мобилния телефон, предмет на престъпленито. Парите и портфейлът не са намерени. Грабителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс. Полицейските действия продължават под надзора на Районна прокуратура – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: