Ивет Горанова и Ангел Ленков получиха лек автомобил

13.08.2021 15:07

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова и нейният личен треньор Ангел Ленков получиха лек автомобил „Тойота“ от основния спонсор на Българската национална федерация по карате – „Лев Инс“, съобщава sportal.bg.

От централата уточниха, че тази награда не е заради спечелената титла в Токио, а е била подготвена за тях още след края на Европейското първенство и преди олимпийската квалификация в Париж. Двамата се нуждаят от сигурен автомобил, тъй като пътуват много в страната и в Европа по време на подготовката на Горанова.

Тя благодари на на Министерството на младежта и спорта, на федерацията по карате и нейното ръководство и призова децата да влязат в спортните зали.

„Сега те имат пример да останат вдъхновени и да обърнат внимание на паралелката по карате до в спортното училище в Плевен. За мен олимпиадата беше много лесно състезание, можех да изиграя още пет срещи. Да спечелиш олимпийската титла е мечта на всеки спортист“, каза Горанова.

„Точно преди олимпийската квалификация в Париж след Европейското първенство бях загубила увереност, но всички от федерацията вярваха в мен и това ми помогна. Благодаря много и на своя треньор, че ме изтърпя и заедно успяхме да прескочим всяко препятствие“, добави олимпийската медалистка от Токио 2020.

Снимки: Българска национална федерация по карате

#тагове:

НАЙ-НОВИ: