Спартански: Спортът е източник на гордост, обединява българите и стимулира към постигане на успехи

11.08.2021 12:18

Плевенският кмет призова държавата да отделя средства за нови спортни зали и стадиони

Много пъти, изправен пред гордата снага на този величествен символ на Плевен – мавзолея „Св. Георги Победоносец”, съм участвал в празнични събития, но искрено ви казвам, че за първи път се вълнувам толкова. Тази незабравима емоция от тази вечер, която ни доставиха тези две златни момичета, ще помня до края на дните си. Тук на площад „Възраждане“ се намират две от златните звезди на българския спорт, които го възраждат и отново го вдигат на мощните си здрави юмруци и рамене, където му беше мястото и където вярваме, че ще му бъде мястото. С тези думи се обърна към хилядите плевенчани, събрали се снощи на площад „Възраждане“, за да приветстват златните медалистки от Токио Ивет Горанова, карате и Стойка Кръстева, бокс.

„Ивет, Стойка, вие доставихте на цяла България огромен повод за гордост, за патриотизъм, за щастие, за самочувствие! Вие обединихте милиони българи в България и по света така, както никой друг не може да постигне такова обединение. Със своята битка, със своя труд и последователност показахте, че когато има екип и той е подготвен и има качествата да постигне една цел, то рано или късно я постига. Това е един огромен урок за нас, милионите българи, пръснати по различните краища на родината и по света, да знаем, че като тези момичета с постоянство, с труд, със съгласие, с  обединие в името на един общ успех, можем да постигнем всичко. Благодарим Ви за този урок, който давате на цялата нация!“, каза още Георг Спартански.

И добави: „Тук е мястото да кажа – от площад „Възраждане”, където тези момичета възраждат златните традиции на българския спорт, на българските държавни мъже: „Вместо телевизиите всеки ден да ни заливат с информация за милиардите левове, откраднати от джоба на българския народ, нека малка част от тези милиарди да отидат за изграждане на спортни зали и стадиони. 32 години преход стигат. Ако държавните мъже на България бяха отделили всяка година средства за по едно съоръжение, сега щеше да има 32 нови стадиона и зали. Това, което направиха златните ни момичета, е героизъм, но нека държавата да разбере, че спортът отдавна не е само спорт, а държавна политика, източник на гордост, самочувствие, патриотизъм, който обединява българите, който стимулира към постигане на успехи, който дава на децата от спортните школи път в живота“.

Спартански окичи с лаврови венци двете златни момичета и обяви, че ще предложи на Общинския съвет те да бъдат обявени за почетни граждани на Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: