Ивет Горанова: Медалът сега принадлежи на Плевен и България

11.08.2021 9:20

Шампионско посрещане на двете златни медлистки от Олимпиадата в Токио –  Ивет Горанова, карате и Стойка Кръстева, бокс, се състоя снощи в Плевен. Стотици плевенчани се събраха на площад „Възраждане”, за да кажат „Добре дошли!” на златните ни момичета.

Ето какво каза на плевенчани Ивет Горанова:

“Карате До ми даде смирение, израстване, мотивация, отговорност и златен медал от Олимпиадата в Токио. Този медал сега принадлежи на Плевен и България. За мен е чест, радост и вдъхновение да съм тук днес в Плевен, от тук тръгна моя път в спорта, от Плевен тръгнах и аз да се изграждам като личност. Дълбок поклон към всички плевенчани, към нашата сила и воля за победа.

Позволете ми обаче да се обърна към моя учител – Сенсей Русалин Русалинов, с признателност, че мога от тази сцена с олимпийски златен медал в ръка да ти кажа: „Прости и благодаря – за уроците, времето, безвремието на Карате До и вярата в мен!”.

Благодаря на моята школа Спортен клуб „Петромакс“ – дерзайте момчета и момичета – мечтите стават реалност! Благодаря на община Плевен, на кмета, на общински съветници, на институции и бизнес, които повярвахте в мен! Благодаря на моята федерация!

Както знаете посветих медала на моя треньор Ангел Ленков, с него ни очакват още нови спортни предизвикателства – вярвам, че ще получим вашата подкрепа! Ние работим усилено и популяризираме българския спорт и искам да ви споделя, че спортният клуб е нашето второ семейство, средата в която ние израстваме като професионалисти – духовно и усъвършенстваме нашата личност.

А доджото, залата е мястото, където на практика всеки ден ние вървим по пътя за осъществяване на нашите мечти, затова е нужно да имаме съвременни и модерни зали. Благодаря още веднъж на всички!”

Треньорът на Ивет – Ангел Ленков отправи специални благодарности на хората, помогнали мечтата за златен медал в Токио да стане реалност.

„Зад успехите на всеки един спортист стои голям екип от хора. Затова искам да благодаря на президента на нашата федерация по карате Алексей Петров, вицепрезидента Русалин Русалинов, генералния секретар Борис Николов, треньорския екип – Ангел Стефанов, Борислав Иванов, Марин Маринов, Цветослав Топузов, Моузес Налока, на хората, които се грижеха за здравословното състояние – д-р Борис Борисов и Ирена Петкова, съотборниците на Ивет от националния отбор и от СКК „Петромакс”. Всички те имат част от този медал”, подчерта Ангел Ленков и добави: „Спортът ни прави по-добри хора, а когато сме по-добри, правим Плевен, България и света по-добри”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: