Огнеборците спасиха кон, паднал в шахта, най-много са сигналите за пожари в сухи треви и отпадъци

10.08.2021 9:37

Вчера в 17:25 часа служители от РСПБЗН – Плевен са помогнали за изваждането на паднал кон в шахта в Плевен в местността „Балабаир“ на улица „Осъм“. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Най-много през изминалото денонощие са били сигналите за пожари в сухи треви, отпадъци и стърнища.

На 9 август служители от РДПБЗН – Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви в село Радишево, в село Радомирци на улица „Сливница“, в землищата на село Градина и село Лазарово, в село Гиген в двор на училище и в село Еница на улица ,, Васил Коларов“.
В 16:21 часа екип на РСПБЗН – Кнежа е отреагирал на сигнал за пожар в стърнища и сухи треви в град Искър до хотелски комплекс „Чекръците“. Бързата реакция на огнеборците е спасила посеви 50 дка слънчоглед и посеви 80 дка царевица.

Служители от РСПБЗН – Плевен са потушили пожар в отпадъци в складово помещение в завод край Плевен. В 11:10 часа екип на плевенската Пожарна е оказал техническа помощ – проверка на товар с дозиметричен уред за радиоактивност в транспортна база на фирма село Ясен. След направено измерване, не е отчетено опасно завишаване на естественият гама фон. Уведомени са компетентните органи. Отново през вчерашния деногнеборци от РСПБЗН – Плевен са локализирали и потушили пожар в отпадъци в нерегламентирано сметище в землището на град Славяново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: