Гергана Нейкова от МГ – Плевен удостоена с национална диплома на МОН

06.08.2021 12:46

Гергана Нейкова от Випуск 2021 на Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен е сред отличените зрелостници тази година с национална диплома на Министерството на образованието и науката. Областният управител Марио Тодоров имаше честта днес да връчи тържествено дипломата на Гергана в присъствието на нейното семейство, на началника на Регионално управление на образованието – Плевен Албена Тотева, Ирена Борисова, директор на МГ – Плевен и Иван Петков, зам.-областен управител.

Гордеем се с Вас, Вие сте светъл лъч в нашето общество, в нашето ежедневие и се надявам повече деца да последват вашия път, защото Вие сте бъдещето на България, каза Марио Тодоров.

Албена Тотева представи част от визитката на Гергана Нейкова, подадена към МОН и подчерта: „Горди сме с Вас, за положените усилия и труд“. Освен с отличен успех, през годините Гергана е постигала успехи в регионални и национални състезания и олимпиади, четири пъти е участвала в похода „По стъпките на Апостола“, целеустремена и мотивирана е, лидер на своя випуск.

Гергана Нейкова е завършила МГ – Плевен в паралелка с профил „Математика, география и информатика“, отлична ученичка като и на двете матури – по български и по английски език е изкарала Отличен 6,00. Приета е с най-висок бал специалност „Медицина“ в МУ – Плевен. Гергана благодари на семейството си, които са неотлъчно до нея, на учителите й, помогнали й да натрупа знания, но и да развие себе си като личност. Тя определи себе си като отговорен и трудолюбив човек, следвала мечтите си по време на цялото си образование досега и полагала системни усилия в обучението си. Мечтата ми е да бъда лекар, да спасявам животи, това е професия, която придава смисъл на живота на човек, категорична бе Гергана. Тя няма да първият медик в семейството. Брат й, който е също възпитаник на плевенската МГ, вече е дипломиран лекар.

Пожелаваме успехи на Гергана и в бъдеще!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: