Огнеборците в Плевенско спасиха над 500 дка царевица и слънчоглед, потушиха пожар в пчелин

06.08.2021 9:18

На 5 август 2021 година огнеборци са погасявали пожари в запалени сухи треви, стърнища и отпадъци в град Славяново, в Плевен в местността „Табакова чешма“, край Плевен – околовръстен път, землищата на селата Крушовица, Буковлък, Дъбован, Горни Дъбник, Рупци, землището на град Гулянци, в село Деков на улица „Димитър Благоев“. За това информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В 21:09 часа съдействие за потушаване на пожар в стърнище в землището на село Дъбован е оказано със селскостопанска техника на земеделска кооперация. Огънят е локализиран и овладян. В 22:33 часа огнеборци от РСПБЗН – Кнежа са спасили посеви царевица 100 дка и посеви слънчоглед 70 дка в землището на село Бреница. Рано тази сутрин – в 01:30 часа в землището на Кнежа са спасени 150 дка царевица. Около 04:15 часа отново в землището на Кнежа са спасени 200 дка царевица. Служителите на РДПБЗН – Плевен апелират за повишаване бдителността на гражданите при боравене с открит огън и лесно запалими продукти.

Вчера в 16:02 часа е получен сигнал за възникнал пожар в пчелин в местността „Орешковец“ в землището на село Крушовица. Изпратен е екип на РСПБЗН – Плевен за потушаване на пламъците. Извършен оглед на местопроизшествието, при който е установено, че са изгорели 30 пчелни кошери, стопанска постройка /барака/, с намиращите се в нея 40 магазини за пчелни кошери, центрофуга, пчеларска работна маса и други пчеларски принадлежности. Спасени са 60 кошера.

Причините за възникване на пожара, както и нанесените материални щети са в процес на установяване. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство и продължават работа разследващ полицай и екип на РУ – Д.Дъбник.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: