Служителите на РДПБЗН – Плевен с апел към гражданите

05.08.2021 10:26

Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятърът са фактори, които бързо усложняват пожарната обстановка в полските и горски масиви, както и в земеделските земи.
Служителите от РДПБЗН – Плевен са инструктирани да следят стриктно за изгаряне на растителни отпадъци в земеделските земи, палене на огън на открито в земеделските земи, в частни дворове, в близост до залесени площи и гористи местности. При забелязване на признаци на пожар – дим, мирис на загоряло и пламъци; незабавно да се подава информация, като се уточнява мястото, фронтът на придвижване на горенето и скоростта на разпространение и наличие на хора, пребиваващи в близост до огнището.
Предстои провеждането на срещи с кметовете на населените места и органите на местната власт и самоуправление, представители на земеделските кооперации, собствениците и ползвателите на селскостопанска техника, обработващи селскостопански земи, на които ще се обърне внимание за засилване на тяхната бдителност по отношение на пожарната безопасност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: