Олимпийско злато за Ивет Горанова!

05.08.2021 15:36

Плевенчанката Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио. Тя триумфира в олимпийския турнир по карате (кумите) в категория до 55 килограма, съобщава BNT1.  Българката победи Анжелика Терлюга от Украйна след 5:1.

Ивет Горанова имаше нужда от медицинска помощ в началото на срещата след разменени удари със съперничката й. Веднага след подновяването двете си размениха по една точка. Ивет Горанова поведе първа за 2:1. 1.20 минути преди края на татамито отново се качиха медиците, но този път заради украинката. Веднага след това българката поведе с 4:1 след вадзари. Опонентката й така и не успя да намери път към нея и Ивет Горанова триумфира след 5:1.

Българката е едва на 21 години и е най-младата участничка в тази дисциплина. Каратето дебютира на Игрите, което прави първия медал изключително ценен не само за страната ни, но и за този спорт като цяло.

Ще припомним, че подготовката на младата ни надежда беше подпомогната финансово с 15 000 лв. от бюджета на Община Плевен. Треньор на Ивет е Ангел Ленков.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

#тагове:

НАЙ-НОВИ: