Община Червен бряг с грамота в категория „Видеонаблюдение и сигурност“

05.08.2021 12:25
На 30 и 31 юли Община Червен бряг взе участие в научно – практическа конференция „Интелигентни градове и общини – Визия за бъдещето“, организирана от Асоциацията на българските градове и региони със съдействието на Фондация „Конрад Аденауер“ и в партньорство с УНСС.
Събитието цели сътрудничество за подкрепа на градските власти и администрация, за повишаване на ефективността на управлението в градовете – в интерес на гражданите и в съответствие с европейските ценности и стандарти.
Община Червен бряг бе отличена с грамота в категорията „Видеонаблюдение и сигурност“. Наградата е напълно заслужена, тъй като за кмета д-р Цветан Костадинов спокойствието и сигурността на гражданите са категоричен приоритет и се полагат много усилия в тази посока, информират от Пресцентъра на местната администрация.
На територията на Община Червен бряг има 64 камери, като амбицията на кмета Костадинов е постепенно разширяване на виденаблюдението в цялата община. Особено на местата, където се констатира концентрация на инциденти. Така например, наскоро бяха поставени камери в Градския парк като превенция срещу вандалски прояви спрямо детските съоръжения. През последните месеци на няколко пъти паркът осъмваше с изпочупени пейки и катерушки, изкоренени новозасадени овошки и цветя, както и изкривени кошчета за отпадъци. Въпреки многократните призиви на общината за отговорно поведение, вандалските прояви продължиха, което наложи взимането на по-крути мерки, а именно поставяне на камери.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: