В жегата- 29 пожара на сухи треви. Горяха къща и абонатна станция!

03.08.2021 11:56

През изминалото денонощие огнеборци от РДПБЗН – Плевен са потушили 29 пожара в сухи треви, нискостеблена растителност и стърнища. Инцидентите са регистрирани в землищата на селата Дисевица, Садовец, Търнене, Буковлък, Горник, Бресте, Реселец, Биволаре, в село Асеновци, в село Гиген, в град Тръстеник, в град Червен бряг – V квартал, в Плевен в местността „Табакова чешма“ /до въжената линия/, в ж.к. „Дружба“, край Плевен до хижа „Среброструй“,

В 16:47 в РСПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща на плевенската улица „Кайзерслаутерн“. Най-вероятната причина е късо съединение в ел.разклонител. В пламъците е пострадала 66-годишна, вдишвайки газ, дим и токсични пари. Жената е прегледана от екип на ЦСМП-Плевен. Огънят е унищожил мебели, част от ел.инсталация и домашно имущество. Опушени са стени 300 кв.м. В пожарогасене са участвали служители от РСПБЗН – Плевен с един автомобил.

На 2 август в 19:30 часа в Оперативния център на РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в абонатна станция на жилищен блок в „Дружба“ в областния град. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение в ел. кабели. Унищожени са ел. кабели, оптични кабели, движими вещи и имущество. Опушени са стени 100 кв.м.

На 3 август в 00:19 часа служители от РСПБЗН – Плевен са отреагирали на сигнал за пожар, предизвикан от група лица, които палят автомобилни гуми на улица „Осъм“ в областния град. Не са нанесени материални щети.

На 2 август в 10:28 часа в РСПБЗН – Никопол е съобщено за пожар в покривна конструкция на частен имот в село Дебово. Предполагаемата причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са 15 кв.м покривна конструкция.
Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: