Градският парк в Червен бряг вече е с видеонаблюдение

28.07.2021 9:56

Община Червен бряг постави камери за видеонаблюдение в градския парк като превенция срещу вандалски прояви спрямо детските съоръжения.

През последните месеци на няколко пъти паркът осъмваше с изпочупени пейки и катерушки, изкоренени новозасадени овошки и цветя, както и изкривени кошчета за отпадъци. Въпреки многократните призиви на общината за отговорно поведение, вандалските прояви продължиха, което наложи взимането на по-крути мерки, а именно поставяне на камери.

Същевременно, общината поправи щетите, подмени стария детски кът и на негово място вече са монтирани нови съоръжения за игра и забавление на децата.

Поля Кръстева, директор на Дирекция АПИО, заяви, че поставянето на камери е решение, което общината е обмисляла от доста дълго време и се надява да има положителен ефект. Тя се обърна и към жителите на града с призив да съхраняваме и пазим това, което имаме, за да растат децата на Червен бряг в по-благоприятна среда. Полагаме много усилия да направим населените места в общината по-добро място за живот, коментира още Кръстева.

Още в следващото видео:
#тагове:

НАЙ-НОВИ: