Бронз за Владимир Върбанов от държавното първенство по класически шахмат

26.07.2021 7:11

Веднага след държавните първенства по ускорен шах и блиц за юноши и девойки от 17 до 23 юли в Асеновград се състояха и държвните първенства по класически шах. Състезателят на СКШ“Спартак Плевен XXI” Владимир Върбанов отново се представи отлично като спечели бронзов медал в най-силната група – тази при юношите до 20 години. Това бе втори медал за плевенският състезател след като няколко дена преди това той спечели бронз и в блица. Неговите съотборници Виктория-Елизабет Миткова и брат й Симеон-Александър Митков станаха съответно 4-ти при девойките до 16 години и 12-ти при юношите до 18 години. Така в трите дисциплини състезателите на СКШ “Спартак Плевен XXI” спечелиха общо 2 бронзови медала и 7 места в призовите шестици, информират от клуба.

Междувременно на 24 и 25 юли в град Шумен се състоя турнир за Националната Купа по ускорен шахмат за мъже „Стоян Иванов“. В нея участвуваха 90 състезатели, сред които и състезателите на СКШ “Спартак Плевен XXI” Мартин Петков и Живко Ненов, които постигнаха съответно 5 и 4,5 точки от 9 възможни.

Следващото състезание, в което ще участват състезателите на СКШ “Спартак Плевен XXI” са държавните отборни първенства за юноши и девойки, които ще се състоят от 1 до 6 септември в Кранево.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: