В Червен бряг подпомагат пострадалите от градушката, създаден е специален фонд

22.07.2021 14:55
Община Червен бряг създаде Фонд за подпомагане на пострадалите от градушката. 138 300 лв. са постъпленията в него към момента. Това стана ясно на днешното заседание на Общинския съвет в Червен бряг. 29 500 лв. са сумите, постъпили в дарителската сметка, която Общината обяви след природната стихия, разразила се на 1 юли, а 93 800 лв. са от бюджета на Общината – по Дейност „Ликвидиране на последиците от бедствия”. С единодушно решение на съветниците към Фонда бяха прибавени и 15 000 лева – икономии от Фонд „Работна заплата” на Общинския съвет.
С тези средства ще бъдат подпомогнати жителите на Червен бряг и няколко съседни селища, чийто жилищен фонд пострада от градушката, съобщават от Пресцентъра на местната управа.
За периода от 2 до 12 юли в Общината постъпиха и бяха обработени 908 сигнала на граждани. От тях 851 броя от гр. Червен бряг, 24 броя от Пети квартал, за селата: Горник, Лепица и Сухаче – 16 броя и за местностите „Маркова могила” и „Ежков връх” – 17 броя. След направения от Комисията оглед и оценка на пораженията бе утвърден пълният списък на домакинствата, които ще бъдат подпомогнати.
Съгласно днешното решение на съветниците, ще бъдат подпомогнати хората, подали заявления за счупени керемиди – по 0.70 лв./бройка/, капаци – 1 лев за бройка, стъклопакет – 35 лв./кв.м. и стъкла – по 20 лв. за кв. метър.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: