Успешно представяне за състезатели на СКШ “Спартак Плевен XXI” от държвни индивидуални първенства

20.07.2021 8:05

Успешно представяне за състезатели на СКШ “Спартак Плевен XXI” на проведените от 15 до 17 юли в Асеновград Държавни индивидуални първенства по ускорен шах и блиц за юноши и девойки. Най-добре от плевенчани се представи Владимир Върбанов, който при юношите до 20 години спечели бронзов медал на блица ,а на ускорения шах остана 7-ми.

В същата възрастова Симеон-Александър Митков се класира 9-ти и в двете дисцилини. При девойките до 16 години плевенският клуб участвас три състезателки. Ева Русева, която е една от най-силните състезателки на СКШ “Спартак Плевен XXI” в тази група, не можа да участвува в първенството. Нейните съотборнички обаче представиха достойно плевенската школа, въпреки че не успяха да спечелят медал.

Най-добре се представи Катрин Нинова, която спечели 4-ти места и в двете дисциплиникато на ускорения шах единствена победи шампионката и в двете дисциплини Патрицие Найманова (СКШ “Михаил Тал“ – Червен Бряг). До последния кръг Катрин имаше шансове дори за първото място.

Владимир Върбанов

Нейната съотборничка Виктория-Елизабет Миткова също имаше шанс за медал  в блица, но остана на 5-то място в него и на 6-то в ускорения шах. Третата състезателка на плевенския клуб Жанет Карагеоргиева, която бе дебютанка на такова първенство, се класира 6-та в блица и 7-ма в ускорения шах. При юношите до 16 години СКШ “Спартак Плевен XXI” бе представен от Кристиян Георгиев и Кристиан Милев. Това бе и една от най-многобройните групи като в нея Кристиан Милев завоюва 5-то място на блица.

Веднага след завършването на първенствата започна и Държавното първенство по класически шах. То ще завърши на 23 юли. От СКШ “Спартак Плевен“ в него ще се състезават Владимир Върбанов, Симеон-Александър Митков и Виктория-Елизабет Миткова.

Снимки и информация: СКШ “Спартак Плевен XXI”

#тагове:

НАЙ-НОВИ: