Спасителна акция за щъркел, намерен в безпомощно състояние в село Българене

20.07.2021 14:44
Бял щъркел, намерен в село Българене, е спасен, благодарение на добри хора. Историята за доброто разказват от Община Левски, от където също се включват в спаителната акция.
Птицата е намерена на 19 юли. Транспортирана е още същата вечер от Георги Георгиев до град Левски и приютена от Зорница Сургова-Стоянова. Сем. Стоянови полагат необходимите грижи за оцеляването на щъркела, като междувременно е съобщено за ранения екземпляр на експерт от РИОСВ-Плевен. Тази сутрин рано с помощта и съдействието на служителите на жп гара Левски ранената птица е транспортирана до Плевен. Съгласно правомощията си служителите на РИОСВ-Плевен са предоставили белия щъркел за лечение в Спасителен Център – гр. Стара Загора.
Белият щъркел е защитен вид, включен в списъка на Приложение №3 към Закона за биологичното разнообразие. Съгласно същия Закон, лице, което е намерило екземпляр в безпомощно състояние или мъртъв екземпляр от животински вид от Приложение №3 е длъжно да уведоми най-близкия регионален орган на МОСВ.
Днес, отново, една безпомощна птица от дивата природа, събра хора с добри сърца, които без колебание и съмнения, направиха едно мъничко ДОБРО.
Община Левски благодари на сем. Стоянови, на г-н Ангелов – началник на жп гара Левски, служителите към гарата и на началник-влака на пътнически влак Г. Оряховица – Червен бряг.
Снимки: Община Левски
#тагове:

НАЙ-НОВИ: