Как да изберем обувки за дъжд

20.07.2021 14:27

Водоустойчивите обувки са универсален аксесоар, който всеки човек трябва да има. Когато излизате по време на есенния дъждовен период, е много важно да сте обути подходящо, а не само да носите чадър или дъждобран. Можете лесно да намерите разнообразни модели обувки за дъжд в онлайн магазин Obuvki.bg.

Как да направите обикновения модел водоустойчив

Всяка хидроизолационна техника се прилага по различен начин, който прави нашите обувки устойчиви:

  • Спрей – Някои спрейове са специално предназначени за кожа, велур и синтетични материали. Трябва да напръскате много тънко и равномерно покритие;
  • Восък – Восъчният повърхностен слой най-добре подхожда на велурени и кожени модели, за да станат подходящи за дъжд;
  • Крем – Кремът може да бъде много полезен за кожени ботуши. Нанесете го с чиста кърпа или с апликатора, който се доставя с крема. Разтрийте го добре и равномерно. Стигнете до места, в които е трудно да нанесете крема с гъбичка, с чисто парче плат.

Това са само няколко съвета, които ще Ви помогнат да предпазите старите си обувки, докато изберете своя нов чифт, предназначен за дъжд.

От какви материали се произвеждат обувките за дъжд

  • Най-често се използва синтетична кожа, което е добър вариант, ако не искате да харчите допълнителни пари, за да я направите водоустойчива. Освен това външният ѝ вид изглежда добре. Това е допълнителен плюс;
  • Gore-Tex е непромокаем материал, използван за много съоръжения на открито. Той се използва за подплата на обувки и изработване на водоустойчиви ботуши. Много издръжлив, съставен от синтетичен плат, използван за направата на водоустойчиви модели за мъже и за жени. Той има микропореста структура, което му позволява да осигури добър поток на въздух, като същевременно блокира циркулацията на вода и вятър и запазва топлината. Цената му е висока, но си заслужава;
  • Каучукът и/или поливинилхлоридът (PVC) често се използват за производство на подметки на модели, които могат да бъдат за дъжд. Каучукът е добър материал, тъй като осигурява защита срещу вода и е по-гъвкав. Той също така е устойчив срещу химически разливи и има добро сцепление на закрито.

Какви водоустойчиви модели има

Гумени ботуши

Подметките им са дебели и набраздени, за да осигурят допълнително сцепление при ходене по хлъзгави настилки. Има дамски, детски и мъжки модели.

Допълнителен предпазващ чифт за дъжд

Те са много полезни в райони, в които има много валежи. Носят се върху Вашите, за да ги предпазят от водата. Подобно на всеки друг водоустойчив модел, имат подметки, снабдени с допълнителен грайфер, за да се предотврати плъзгане по хлъзгава повърхност.

Водоустойчиви маратонки 

Те са модната страна на водоустойчивите модели. Красивият външен вид на маратонките е съчетан с практичния дизайн на водоустойчивостта. Подметките и върховете им са изградени от гума, която помага да не пропуска вода при ходене през локви и водни площи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: