Двама почерпени шофьори са катастрофирали в Плевенско

19.07.2021 14:58

Двама почерпени шофьори са катастрофирали в област Плевен, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

На 16 юли служители на РУ – Кнежа се отзовали на сигнал за пътнотранспортно произшествие в село Лазарово, постъпил към 20.55 часа. Според първоначалните данни, водачът на лек автомобил „Опел Тигра“ с плевенска регистрация загубил контрол над управлението, навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал странично в крайпътно дърво. При инцидента е пострадала жена, пътувала на предната дясна седалка. Прегледана е във ФСМП Кнежа и освободена, без опасност за живота. Тестът на водача – 45-годишен от с. Еница, отчел положителен резултат за употреба на алкохол. Мъжът е отказал кръвна проба. Продължава работа по образуваното по случая бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от НК.

Снощи към 20.10 часа в РУ – Червен бряг е постъпил сигнал за самокатастрофирал автомобил „Тойота Рав 4“ с плевенска регистрация. Отзовалите се на място полицейски служители установили самоличността на водача – 65-годишен, чиято проба с техническо средство отчела положителен резултат за употреба на алкохол.

Пострадалият мъж е транспортиран в спешно отделение с разкъсно-контузни рани на главата, взета е кръвна проба за лабораторна обработка. Според първоначалните данни инцидентът е възникнал след като при ляв завой водачът загубил контрол на автомобила, напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се блъснал в бетонна стена. Продължава работа по образуваното бързо производство по чл. 343б, ал. 1 от НК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: