Влади Ампов – Графа: Очаквам една вълшебна вечер в Плевен

16.07.2021 14:27

Броени дни остават до концерта от лятното турне на Владимир Ампов – Графа в Плевен. Музикалното събитие ще се състои на 19 юли, понеделник, на сцената на Летния театър в „Кайлъка“.

Графа е един от най-популярните български изпълнители, композитор и продуцент, треньор в няколко издания на телевизионното шоу „Гласът на България“. Ето какво той сподели специално пред „Плевен за Плевен“ преди концерта си в Летния театър.

  • Влади, отново ще имаш концерт на голяма сцена в Плевен след като гостува за празника на града преди няколко години. Този път ще те видим и чуем на едно емблематично за културния живот на Плевен място – Летния театър в „Кайлъка“.
  • Да, реално след концерта край Водната каскада за празника на Плевен съм имал само епизодични участия на клубната сцена. А концерт като част от турне не съм имал повече от 15 години. Много се вълнувам сега и защото ще сме в Летния театър, доколкото знам той е реновиран, локацията е страхотна, нямаме търпение за концерта в Плевен. Снощи имахме концерт в Сливен, където се получи една вълшебна вечер, такава очаквам и в Плевен.
  • Разкрий малко от това какво да очаква публиката?
  • Това, което се случва на сцената е един взрив от музика и светлини, мултимедийно шоу. Ще изпълним новите песни „Химера“ и „Prime time“, както и най-новата с Михаела Филева „Адженда“, хората ще могат да чуят и най-големите ми хитове, както и песни, които не съм изпълнявал на живо отдавна. Една такава е „Честно в очи“, която изпълнявам с „Джуниър бенд“, които тази година са с мен на турнето като съпорд и като гости в самата моя програма.
  • Новата песен с Михаела Филева вече става летен хит. Какво казвате с нея на феновете, на какво слагате Х?
  • Основно слагаме Х на лошото настроение, на претоварения график, на вглъбяването в амбициозността, на работохолизма, нещо, което мен ме преследва общо взето от детските ми години и трудно слагам хикс в своята собствена „адженда“ /бел.ред. график/. Затова и толкова често в песните си пея, че в някакъв момент трябва да изключим телефоните си и „дим да ни няма“. В случая го казваме по друг начин – директно да си напишем хиксове в аджендите и да се радваме на живота. Особено в последната година и половина имахме време да разберем кои са важните неща в живота. Връщам пак цитат от песен от миналата година „Ти грееш“, в която се пее именно за важните неща, за малките неща, които са около нас и рецептата е само една – банално или не това е любов.
  • С какъв заряд ви посреща досега публиката на концертите от турнето?
  • Много силно включване от публиката, буквално от третата песен всички са на крака и така до финала. Става една открита дискофиеста, макар че звучим много рок енд рол с групата – Борислав Бояждиев, барабани, Сашо Обретенов, бас и Венци Трифонов, саксофон и кларинет, аз се включвам с пиано и китара, освен вокал. Програмата е динамична, зареждаща, слънчева, има и песни, които разчувстват публиката. Хората излизат с грейнали лица и след концерта, докато раздавам автографи и се снимаме, споделят, че са се почувствали специални, преминали са през различни нюанси на емоциите си, презаредени са.
  • Споменахте за предишния си албум, а нов кога да очакваме?
  • Работим по доста песни. Вече излязоха сингли, които не са включвани в албум и най-вероятно ще има нов скоро. Но не мога да кажа дали това ще е до края на тази година или в началото на следващата.
  • Лятото е разгара си. Какво ще пожелаете на феновете си?
  • Да имат много усмивки, да взимат максимално от всеки един ден, всички заедно да се радваме на живота и да преминем през трудностите. Да имаме една по-спокойна есен и зима и най-вече да сме здрави, това е най-важното.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: