Стефан Бурджев: БСП няма да откаже мандат за съставяне на правителство

15.07.2021 9:35

Върви процес на промяна в политическия живот. Имаме служебен кабинет, който се движи по съвсем различна траектория. Това коментира Стефан Бурджев, избран за депутат от БСП за България от 15-ти МИР – Плевен, в предаването Патарински Live по NovaNews. Според него министрите в служебния кабинет са хора, независими от предишния модел на управление. Личат експертите на БСП, което не е нелогично, защото това е партия, която разполага с подготвени професионалисти, подчерта Бурджев.

Той коментира и предложението на лидера на „Има такъв народ“ за бъдещо правителство. Ако това ще е правителството, което предложи г-н Трифонов, определно ще е по-добре да остане да управлява служебният кабинет – така ще е по-отговорно за страната, подчерта Бурджев. И добави, че доверието към „Има такъв народ“ започва да ерозира заради политиката на нихилизъм, на липсата на преки срещи с гражданите, на публични участия, на разговор с медиите.

„БСП не би подкрепила така поставените условия от г-н Трифонов, защото това не е промяна. Ние връщаме НДСВ и неговите изявени кадри, начело с Николай Василев. Политиката на БСП е повечето стратегически предприятия, които касаят националната сигурност, да са държавни, да има регулация и защита на държавния интерес. Ще дам пример с това, което предлага г-н Трифонов – ББР да стане частна като основният дялов капитал да е частен, а философията на тази банка е да подпомага малкия и среден бизнес у нас. За съжаление, разкритията на служебния кабинет показаха, че ББР се е ползвала от модела „Борисов“, за да кредитира нисколихвено и с държавни средства 20-30 фирми“, обясни Бурджев.

И категорично заяви: „Ако се стигне до връчване на третия мандат на БСП, този път няма да го откажем. Ще търсим разговори по основните теми – държавния бюджет, плана за възстановяване, здравеопазване, образование, социална политика, ще проведем срещи с другите политически сили“.

Според избрания за депутат от БСП ниската избирателна активност, която говори за отлив от доверие към политиците, може да се отчете и като плюс, защото в случая липсва масираното купуване на гласове, няма го корпоративният вот. Бурджев даде за пример липсата на избирателна активност на вота на 11 юли в село Буковлък, където през април хиляди гласове бяха разпределени между две определени партии, а сега до урните отидоха около 10-15% от имащите прво на глас.

Стефан Бурджев благодари на избирателите, както на БСП, така и на тези, дали своя вот префенциално за него, с което той успя да пренареди листата в Плевен и от осмо място да е втори.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: