Проф. Горчев се отказа от депутатското място

15.07.2021 16:26

Проф. д-р Григор Горчев, който бе водач на листата на ГЕРБ – СДС за 15-ти МИР – Плевен, се е отказал от мястото си в бъдещото Народно събрание. Това става  ясно от решение на ЦИК, публикувано на сайта на институцията. Там се посочва, че е постъпило заявление от проф. Горчев, с което той иска да бъде заличен от кандидатската листа на коалиция ГЕРБ – СДС, и да не бъде обявен за избран за народен представител в Петнадесети изборен район – Плевенски.

Централната избирателна комисия приема, че заявлението по своята същност представлява искане на лицето да не бъде обявено за избрано за народен представител и предвид изричната му воля искането следва да бъде уважено. Тъй като заявлението е подадено преди обявяване имената на избраните народни представители, следва в списъка на кандидатите срещу името на лицето да се отбележи настоящото решение.

Така ЦИК излиза с решение да не обявява за избран за народен представител от листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Петнадесети изборен район – Плевенски Григор Ангелов Горчев в произведените избори за народни представители на 11 юли 2021 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: